Lav spændende udbygninger og udsmykninger med hardieplank

28 January 2021
Anders Lundtang Hansen

editorial

Hardieplank er en slags brædder til facadebrug, men de er ikke lavet af almindeligt træ, selvom de kan se sådan ud.

De er lavet af fibercement, hvilket er med til at gøre, at du ikke oplever revner eller sprækker, som man ellers gør med almindeligt træ.

Og med det almindelige øje kan man både tæt på og langt væk fra opleve, at der er tale om et materiale af træ, da det er lavet så gengiveligt godt, at man skal helt hen at røre for at opleve forskellen.

Det betyder blandt andet, at du ikke skal vedligeholde det på samme måde, som du skal med andre former for facadeelementer, såsom dem der er lavet af træ.

Her får du den samme flotte udsmykning, som du kender fra træet, men du skal ikke bruge lige så meget tid på at holde det ved lige, hvilket mange mennesker foretrækker ved dette element.

Du kan lave så meget med hardieplank

Du kan anskaffe det her materiale i mange forskellige farver, længder og mønstre, så man nærmest kan bestille den type, man skal have fat i, end at man skal satse på, at man får fældet nogle træer, som man kan tilpasse herefter.

Du skal selvfølgelig også holde det her materiale ved lige, men det er noget helt andet, end hvis du skal gøre det med facader af træ.

Således kan du udbygge en facade på et skur, en garage, en lade, et anneks eller selve dit hovedhus med Hardieplank efter dine ønsker.

Men det kan også være i mindre størrelsesordninger, som måske ikke skal bruges på en facade, hvor det kan være til et hegn af den ene eller anden størrelse.

Du vil nok blive overrasket over de mange muligheder, der er at udnytte ved det her materiale, men du bliver bestemt ikke træt af at bruge det.

More articles