Losning og lastning af skibe

28 January 2022
Steffen Petersen

editorial

Hvis du har brug for lastning eller losning af skibe så er der adskillige firmaer som står for at gøre netop dette. Men hvad kræver det at kunne laste og losse? Og hvem udfører arbejdet? Alt det vil vi komme ind under i denne artikel, hvis du er i tvivl om hvordan du kan få lastet eller losset dine varer så følg med i tråden her.

omlæsning

Forskellige skibstyper

Det kan være stort set alle skibstyper som kan blive lastet og losset fra. Det kan være løst gods eller sideport skibe og container skibe. Det kan også være både som rejebåde, fangstskibe, trawlere, hellefisk trawlere og meget mere. 

Udstyr til at laste og losse

Det kræver stærkt og stort udstyr for at kunne håndtere tunge emner, det kræver også et stort sæt kompetencer til at udfører dette. Der bliver benyttet kraner som eksempel for de store maskiner som benyttes. Det kan være til losning og lastning af vindmøller, tunge stålemner, maskindele, motorer og meget andet tungt last, hvor der skal benyttes stort udstyr. Når det kommer i land skal man blandt andet benytte gaffeltrucks, paller og lastbiler for at fører det videre ud i den logistiske proces.

Hvem udfører arbejdet?

Det er typisk en stevedore som udfører den type arbejde. De står for alt sikkerheden under lastning og losningen og skal også sørger for alt beskadiget last som kommer på eller af skibet. De kommunikerer via radio eller walkie talkie, for at sørge for at det hele bliver koordineret ordentligt. Der typisk mere end 1 til stede når de skal udfører arbejdet.

Hvordan kan jeg finde en til at last eller losse mine varer?

Du kan starte med at finde frem til at firma der tilbyder denne ydelse, det kan man gøre ved en simpel internetsøgning. man kan eventuelt skrive “omlæsning i Nordjylland” og der vil komme flere muligheder, skriv dit eget område for at sikre du får nogen der ligger tæt på dig.

More articles