Man kan lave sin egen statistik med en regnmåler

11 March 2021
Anders Lundtang Hansen

editorial

Hvor meget regner det egentlig?

Det er jo let nok at sige, at det regner; og så kan man beskrive, hvor meget det regner: om himmel og hav står i ét i en storm, eller om det bare støvregner en smule med eller uden vind.

Man kan også beskrive, om tagrenderne flyder over, eller om man dårligt kan mærke det på huden – måske er det faktisk bare morgenduggen, der er ved at lægge sig.

Så det er ikke svært for os at beskrive, hvordan regnen føles. Det har vi mange udtryk for og kan beskrives på mange måder, men det er straks noget andet, når vi skal komme ind på, hvor meget det regner.

Herefter kan vi sige noget med, om det regner meget, eller om det regner lidt. Men den slags er jo subjektivt. Dernæst kan man sige, hvor længe det regner. Men en tidsangivelse siger jo ikke noget om mængden af vand.

Det kan en regnmåler være med til at afgøre!

En regnmåler kan gøre dig mere sikker på mængden af regn

Det er meget hyggeligt at sætte sådan en regnmåler op udenfor, for det er ofte en simpel anordning, der angiver, hvor mange millimeter af regn, der er faldet.

Så kan man tømme den, når den er fyldt, eller man er færdig med at måle i en given periode med regnfald.

Således kan man sige, hvor længe det tog for regnen af fylde regnmåleren på ens ejendom, eller man kan forklare, hvor meget der faldt i en given periode.

Det vil nok overraske en, for der kan falde store mængder på kort tid, mens der kan falde relativt lidt i en længere periode.

Desuden er de regnmålere nu om dage meget dekorative, så de også pynter at have opsat udenfor, når man sætter dem op i haven for at måle regn.

More articles