Montering af trægulv kommer meget an på træet

20 June 2020
Anders Lundtang Hansen

editorial

Hvis man som eksempel skal udøve montering af trægulv i Køge, så er der nogle forberedelser, man skal gøre sig først.

Man skal måske fjerne et gammelt gulv, og så skal man gøre klar til, at man kan lægge det nye, og det kan blandt andet komme an på, at man forstår at sørge for, at underlaget er i vater, for ellers kan man ende med at skulle fjerne gulvet igen.

Så kommer den næste fase, hvor man samtidig nok har forberedt sig lidt og som nok er udslagsgivende for, at man valgte at fjerne det tidligere gulv: man skal have valgt et nyt gulv.

Man har besluttet sig for, at det skal være et trægulv, og det kan være fordi, man var træt af det gamle trægulv, eller man gerne ville have et trægulv fremfor det tidligere gulv, der var der i forvejen.

Her skal man så tænke sig om, ikke bare hvilken type trægulv det skal være, men også hvordan man ønsker det monteret.

Nogle gange kan man snyde, så man får et flot mønster af noget gulv, som man nærmest lægger som puslespilsklodser, og andre gange har man at gøre med noget materiale, der ligner træ, men som slet ikke er træ.

Her har vi dog slået os fast på, at det skal være et ægte trægulv, og så er det ellers bare med at finde ud, hvor meget overskud man har til at lægge gulvet.

Man skal jo nok skære nogle planker til, hvis de skal passe, hvor man skal lægge det det nye gulv, om det er i et enkelt rum, flere rum eller hele bygningen.

Men man kan også få gulvet som et helt andet mønster, der kræver lidt mere at lægge, fordi det virkelig bliver et samlearbejde, der ikke er nemt.

Her skal man så måske bruge håndværkere til at lægge det, så det færdige projekt kommer til at se flot ud.

More articles