Når det er tid til at kontakte dyrlægen

16 December 2019
Pia Nielsen
image

Det er et usikkert øjeblik, når du står med telefonen i hånden og kigger på dit (måske) syge kæledyr – skal du ringe eller lade være? Hold øje med nogle tegn på, at dit kæledyr ikke har det godt, inden du ringer til dyrelægen og måske stresser dit kæledyr (og din økonomi) med et unødigt dyrlægebesøg. 

Fejler mit kæledyr noget?

Der er visse signaler og tegn, du kan kigge efter, når du skal vurdere om dit kæledyr er sygt og evt. har behov for et dyrlægebesøg. Tegnene kan variere meget fra dyr til dyr og er blot nogle pejlemærker, der måske kan guide dig til den rigtige beslutning, når tvivlen er størst.

Spiser og drikker dit kæledyr normalt? Nedsat appetit – særligt for et kæledyr, der normalt elsker mad – kan være et tegn på, at noget ikke er som det skal være. Ser pels eller afføring ud som det plejer? En usoigneret pels eller en afføring i en særlig mørk eller lys farve bør bemærkes, ligesom nedsat humør kan være et tegn på at noget ikke er, som det bør være.

  

Ring til dyrlægen

Du kan læse nærmere om tegnene i den gode artikel fra Alt om dyr, hvor du også får et indblik i, hvor du kan finde en god dyrlæge, hvis du bor i København, og hvad du i øvrigt bør kigge efter, når du har mistanke om, at dit kæledyr kan være sygt. 

De fleste dyr er ind i mellem mindre friske end andre gange – nøjagtig ligesom mennesker – det behøver ikke betyde, at dit kæledyr er alvorligt syg, ligesom det ikke altid behøver medføre et besøg hos dyrlægen. En god dyrlæge er normalt opmærksom på den ekstra stress, det kan påføre et dyr at skulle til dyrlæge, så et telefonopkald behøver ikke altid resultere i et stressende og dyrt dyrlægebesøg. 

More articles