Når man finder gammel jagtudstyr: fremgangsmetode

02 April 2020
Anders Lundtang Hansen

editorial

Det med at finde gammel jagtudstyr kan afskedkommes i mange forskellige forbindelser.

Et eksempel kan være, at man har med et gammel lager i et militært facilitet at gøre, som man måske ikke har kategoriseret nok, hvor man så finder ting til jagt og krig, som man ikke havde regnet med.

Måske findes der endda et område på et museum, der har med den slags ting at gøre, hvor man ikke har fået kategoriseret alt endnu, hvor man så falder over disse jagtvåben og lignende, når man skal til at gennemkigge alle de ting, eller man er ved at rydde op.

Dog sker det også, at man måske har at gøre med et dødsbo hos en person, der var jagt-entusiast, hvor man ikke lige har været gjort bekendt med, hvad vedkommende havde liggende, eller vedkommende måske ikke selv var klar over det eller ikke havde gemt tingene væk, som man skulle ifølge loven.

Ved fund af den slags ting er der forskellige ting at gøre.

Har man ikke jagttegn eller forstand på at håndtere den slags, så skal man kontakte nogle, der har, eller eventuelt få fat i myndighederne, der kan hjælpe en i denne instans.

For våbnet kan være ladt, og det skal helst udskadeliggøres, inden andre får fat i det, eller det går af af sit selv grundet alderdom.

Nogle gange har man måske endda at gøre med sjældne våben, så de skal på museum, eller man kan forvente at få mange penge for det ved salg.
Måske er det ligefrem skrevet i et gammelt og glemt testamente, hvad der skal ske med våbnet, eller man er nødt til at bruge det til at afvikle gæld i boet.

Er man så uheldig, at man finder våben, der kan gå af såsom håndgranater, skal man se at komme væk og kontakte myndighederne med det samme, så de kan komme ud at uskadeliggøre våbnet.

More articles