Øg dine muligheder med højbede

14 september 2020
Lotte Hindsberg

editorial

Hvis du kender en haveelsker så hold godt øje med ham eller hende efter nytår. Deres adfærd begynder at ændre sig og de går rundt med et lykkeligt smil omkring munden og et lettere fraværende udtryk i øjnene.

Det er haven der er begyndt at kalde og de er i fuld gang med at planlægge og købe frø og andet haveudstyr, så de er klar til at komme i haven, så snart frosten er væk. Det kan være nødvendigt at gribe ind, når de begynder at snakke om 200 tomatplanter og 65 chiliplanter er årets plan. Mange af de planter kan med fordel dyrkes i et højbed. 

Fordelen ved at dyrke i højbede

Der er mange fordele ved at dyrke ens planter i højbede. En af den er at det er muligt at få dem i en højde, der gør det nemt at luge og som ikke belaster ryggen i samme grad, som hvis man skal ned i jordhøjde.

En anden fordel ved at dyrke i højbede er at de kan købes i størrelser, der passer til en plantesæk eller en flamingokasse. Det gør det nemt at udskifte jorden og starte sæsonen med ny gødningsrig jord, hvor der er minimal med ukrudt i. 

Højbede kommer også i mange forskellige størrelser og former. Det gør dem velegnet til enhver have og de kan passe ind i hvilket som helst hjørne. Det er muligt selv at bygge højbede eller de kan købes. 

Uanset om dine højbede eller hjemmelavet eller købte skal du være opmærksom på, at de ikke står så tæt, at du ikke kan komme rundt med en trillebør eller en græsslåmaskine. Det er også vigtigt at de ikke er så brede, at du ikke kan nå midten, når du skal luge. Som udgangspunkt skal de ikke være mere end 1,5 meter i bredden.

Flere Nyheder