Pas på hinanden under byggeri arbejde

14 August 2019
Anders Lundtang Hansen
Pas på hinanden under byggeri arbejde

Når man arbejder på en byggeplads, så er det med som kollegaer at sørge for hinandens ve og vel, så der ikke går noget galt, eller noget ved, at der kan ske et uheld.

For selvom man laver alle de største sikkerhedsforanstaltninger af både dem, der er foreskrevet ved lov, som man skal overholde, så Arbejdstilsynet ikke kigger forbi, samt en ekstra masse ting, så man er på den sikre side, så kan der stadig ske nogle ting, som man ikke kan helgardere sig helt mod eller planlægge sig ud af.

Selvom oddsene kan være minimalt lave for, at noget specifikt skal ske, så foreligger det små odds stadig, og det skal kun gå galt en enkelt gang, får domino-effekten sker, og i værste tilfælde, så er man ikke bare ude i, at byggepladsen bliver lukket, og firmaet mister sin ordre, men man kan også risikere, at der sker dødsfald.

Personskader er nemlig altid de værste, for menneskeliv kan ikke regnes op i kontanter af nogen art, hvilket også er grunden til, at man foretager så mange sikkerhedshensyn på specielt en arbejdsplads.

Men overvågningstilsynene og andre kan jo ikke konstant være der og holde øje med, at tingene forløber i henhold til loven, så det er med, at medarbejderne sørger for at kigge efter hinanden.

Det handler ikke om, at man skal kigge hinanden over skuldrene for at være sikre på, at man udfører arbejdet tilfredsstillende, men at man lige ser efter, om noget kunne gå galt, som man har overset, men man pludselig står et sted, hvor en ulykke er under optakt.

Cheferne kan heller ikke rende rundt og kigge efter en konstant, og det samme gælder med ledelsen.

Eventuelt kan man have en person tilknyttet, ansat eller har givet til opgave at kigge efter, om alt forløber, så intet går galt.

Lettest er det dog, hvis denne person er blandt de ansatte, så man ikke har en udefrakommende, der eventuelt selv kan rende i vejen og skabe en ulykke.

More articles