Sæt en stopper for afhængigheden med behandling på et misbrugscenter

26 juli 2019
Astrid Pedersen

editorial

Er dit forbrug af receptpligtig medicin (for eksempel smertestillende eller angst dæmpende medicin) eller alkohol kommet ud af kontrol i en grad, at du vil have vanskeligt ved selv at sætte en stopper for det? Så kan du få hjælp til at komme ud af dit afhængigheds betingede misbrug på et af landets mange misbrugscentre, hvor du indlogeres og behandles intensivt i en periode af cirka fem ugers varighed.

Hvad kan et ophold på et misbrugscenter gøre for mig?

Når du tjekker ind på et misbrugscenter med henblik på at modtage behandling for din afhængighed, forpligter du dig over for dig selv til at tilbringe cirka fem uger i selskab med andre misbrugsramte samt professionelt personale.

Allerede ved indgåelse af denne forpligtelse har du foretaget et stort skridt på vejen mod et liv frit for alkohol, receptpligtig medicin, spil eller hvad din afhængighed ellers har haft som objekt. Denne beslutning er måske den vigtigste du har taget i dit liv – og de dygtige behandlere og misbrugskonsulenter, som er tilknyttet centeret, vil gøre deres allerbedste for at honorere denne.

Opmærksomhed i døgndrift

Der vil blive taget hånd om dig dag og nat. I dagtimerne vil du deltage i individuel behandling, som tager udgangspunkt i din specifikke situation, såvel som i gruppe terapi sessioner, hvor du kan udveksle erfaringer med ligesindede. På Behandlingscenter Stien – et af de mere velrenommerede behandlings- og misbrugscentre i Danmark – baserer denne terapi sig på Minnesota modellen, en velkendt og gennemprøvet metode til behandling af alle typer misbrug.

Hos Behandlingscenter Stien er modellen modificeret til at passe til danske forhold, samt suppleret med andre evidens baserede behandlings metoder. Der vil være personale i form af misbrugskonsulenter til stede på centeret døgnet rundt, så du altid kan få hjælp og støtte, når du oplever, at livet gør ondt.

Du kan læse mere om behandling på misbrugscenter på behandlingscenter-stien.dk

Flere Nyheder