Skærm godt af ved en gulvafslibning i Nordsjælland

12 April 2019
Anders Lundtang Hansen

editorial

Når tiden er blevet moden til en gulvafslibning i Nordsjælland, så kan det tænkes, at man har mange familiemedlemmer og husdyr i husstanden, som skal holdes væk før, under og efter gulvafslibningen finder sted.

Dette kan blandt andet tænkes at forekomme i en større villa, et kollegium eller lignende i Nordsjælland, hvor der bor mange mennesker under samme tag og/eller fordelt i et kompleks af lejligheder.

Problemet opstår ikke så meget i den situation, hvor man gør tiden mest effektiv for gulvafsliberne ved at fjerne møbler, gulvtæpper og andet, der ikke er naglet fast på eller ved gulvet, så gulvafsliberne direkte kan komme igang med arbejdet og ikke skal bruge tid på at komme til gulvet.

Her man man nemlig hjælpes ad til at fjerne ting i rummet, når man er flere om det.

Det er heller ikke det største problem, mens gulvafslibningen finder sted, for her bliver der ofte også skærmet af fra håndværkernes side, så det ikke kommer til at støve så meget, og støvet fra afslibningen kommer til at brede sig for meget.

For resten sørger de også selv for at gøre virkelig omhyggeligt rent efter sig, så der kun er minimalt skidt tilbage for dig, du lige kan fjerne med en opvredet klud.

Det gør det nemlig lettere at få foretaget efterbehandlingen på gulvet, og det er netop i forbindelse med efterbehandlingen, at det er vigtigt at gulvet ikke bliver betrådt, da efterbehandlingen skal have lov til at virke, hvilket kan komme til at tage flere timer og måske en hel dag.

Man kan ikke altid lige se på gulvet, at der er blevet lagt en efterbehandling, og den skal helst have lov til at ånde imens, så man kan ikke bare dække gulvet til imens.

Derfor er det mest praktiske faktisk at afskærme i form af en obstruktion ved at låse døren til lokalet, hvor afslibningen har fundet sted, og efterbehandlingen er ved at tage sin virkning.

Godt nok kan man sige til andre mennesker, at de ikke skal gå derind, men hvis man er vant til at gøre det i det daglige, kan man komme til at glemme det – og husdyrene kan jo ikke huske den slags.

More articles