Skal chefen også have firmagaver?

26 January 2021
Anders Lundtang Hansen

editorial

Når snakken falder på firmagaver, så tænker man ofte på de menige medarbejdere, at de skal have en gave, for det er jo dem, der knokler og pukler, mens chefen vel bare kan give sig selv en større løn eller tage sig en fridag på golfbanen.

Vedkommende har vel ikke brug for en firmagave.

Mellemlederne kan måske få nogle gaver af deres underansatte, fordi man er glade for dem, uden det kommer til at lugte af bestikkelse.

Ligeledes kan mellemlederne jo give nogle gaver til deres chefer, men det er mest normalt, at det foregår den anden vej.

Det skal i hvert fald ikke lugte for meget af personlige gaver, da det kan give de forkerte signaler.
Så hellere give noget overordnet, hvoraf chefen måske ikke kan lide noget af det eller giver det væk.

Men betyder det så helt, at chefen ikke burde have firmagaver?

Det kommer meget an på, hvem chefen er

Det afhænger nok også lidt af, hvad man er for et firma, for nogle gange kan chefen jo mere være det i kraft af stilling og beslutningstager, mens man reelt set alle arbejder lige hårdt sammen i firmaet.

Så ville det jo se mærkeligt ud, hvis vedkommende ikke fik en gave, hvis der var en anledning og grund til at give firmagaver og ikke fødselsdagsgaver, som alle da har ret til.

Men i et større firma, hvor man måske dårligt kender chefen eller har set vedkommende, så er det nok ikke øverst på den menige medarbejders ønskeseddel at gøre den slags.

Så er det måske mere mellemlederen, der skaffer en gave på firmaets regning og skriver ‘fra’ de ansatte på gaven.

Det er jo lige så meget symbolikken og det uventede ved at få en firmagave, som der betyder en del, selvom chefen jo sådan set ville have råd til den gave – mange gange.

More articles