Slip fri af afhængigheden med behandling på et misbrugscenter

18 July 2019
Astrid Pedersen

editorial

Mange danskere lider den dag i dag under et afhængigheds relateret misbrug af enten substanser eller af eksempelvis spil eller sex. Alle typer misbrug kan dog behandles – det er dog som oftest nødvendigt med professionel hjælp.

Hvorfor udvikler nogle mennesker et misbrug?

Alle mennesker kan blive ramt af et misbrug. Dette er vigtigt at huske, førend man dømmer en person, som har udviklet en afhængighed af stoffer, sex, spil, alkohol eller måske endda receptpligtig medicin. Det er blot et spørgsmål om omstændigheder. Der findes selvfølgelig undersøgelser, som peger på, at mennesker med et særligt gen er mere tilbøjelige til at udvikle et afhængigheds betinget misbrug. Samtidig tyder meget også på, at miljømæssige faktorer gør sig gældende.

For eksempel vil børn, som er vokset op i misbrugsramte hjem, være i risiko zonen for selv at udvikle et misbrug som voksne. En hård opvækst er for manges vedkommende en stærk trigger. En misbruger adfærd er karakteriseret ved en høj grad af virkeligheds flugt i kombination med lavt eller ikke eksisterende selvværd, og dette er selvforstærkende, da en misbrugsramt person ofte vil føle sig dømt af omgivelserne.

Hvordan hjælper jeg min misbrugsramte nærmeste?

Hvis en af dine nærmeste – for eksempel en ven, en kæreste eller en ægtefælle – er kommet ud i et misbrug, er det vigtigt, at du ser igennem fordomme, tabu og berøringsangst, og hurtigst muligt griber ind. Det er dog samtidig vigtigt, at du søger professionel hjælp til denne proces. Behandlingscenter Stien er et misbrugscenter med speciale inden for afvænning af alle typer misbrug.

Når du kontakter Behandlingscenter Stien med henblik på at få hjælp til at hjælpe din nærmeste, vil du komme i kontakt med erfarne og professionelle medarbejdere, som kan rådgive og vejlede dig omkring alt fra den svære konfrontation til det efterfølgende behandlings forløb. Du kan læse mere om effektiv misbrugsbehandling på behandlingscenter-stien.dk

More articles