Spar penge – skift til energirigtige vinduer

21 April 2021
Camilla Skøtt

Har du en høj varmeregning, og vil du gerne forsøge at bringe den lidt ned ved at isolere boligen bedre? Nye vinduer kan være en idé – men det kan også være, at koblede ruder eller forsatsruder er en bedre løsning til din bolig.

Når du skifter dine vinduer til en mere energivenlig model, giver det sig selv, at du sparer energi og dermed varme. Det kan mærkes på pengepungen, og det giver samtidig et bedre indeklima, så langt hen ad vejen er det en win-win situation.

Men inden du begynder at købe ind, bør du overveje, om det er den rette løsning til den bygning, du bor i. Måske er en total udskiftning ikke nødvendig – måske kan du nøjes med at skifte dele af vinduerne. Samtidig er der det arkitektoniske perspektiv at tage hensyn til; mister husets sin visuelle værdi, hvis du skifter vinduerne?

Få hjælp til at vælge

Vil du gerne være sikker på, at du træffer den rigtige beslutning, kan du med fordel søge hjælp hos en professionel. Fx her: https://klarvinduer.dk/vinduer – her forhandles vinduer og vinduesløsninger af forskellige art, og dermed kan du få en snak med én, der ved nøjagtigt, hvad det drejer sig om.

Det kan nemlig være, at du i stedet for at skifte vinduerne, skal sætte dem i stand, og derefter tilføre enten koblede ruder eller forsatsvinduer. På den måde kan du bevare husets ydre look, og samtidig kan du spare på energien indvendigt, ligesom du kan forbedre indeklimaet væsentligt.

Sidst men ikke mindst kan du med fordel gennemgå alle dine vinduer for at undersøge, om det er dem alle, der trænger til en kærlig hånd, eller om det blot er nogle af dem, der skal skiftes. Ønsker du ikke at skifte dem alle på én gang, an du starte enten med de dårligste eller i de rum, hvor der er flest gener.

More articles