Supplerende hjælp udover ophold på et misbrugscenter

26 July 2019
Anders Lundtang Hansen

editorial

Det siger næsten sig selv, at mens man er i behandling af afhængighed på et givent misbrugscenter, så er man ikke helt på toppen.

Sådan en periode med at komme ud af sit misbrug, (gen)finde sig selv og komme på hægterne kan medføre utallige forandringer i ens liv, og man skal jo nok indstille sig på at leve et helt nyt liv.

Måske vil dine nærmeste venner, familie, kollegaer og andre synes, at du har forandret dig, og det forhåbentligt til det bedre, da man virkelig skal indstille sig på at lægge ens liv radikalt om, hvis man skal komme ud på den anden side efter et misbrug.

Men misbruget kan have sat sig nogle længerevarende bivirkninger, som man måske skal have hjælp til at komme til livs, fordi man blot levede, som man nu gjorde, mens man var misbruger, og nu ved man ikke, hvordan man skal leve et såkaldt normalt liv.

Man kan have tillagt sig nogle vaner, som kroppen og psyken ikke havde det godt med, men fordi ens fokus blot var på at vedligeholde ens misbrug, så tænkte man ikke over, hvordan man ellers behandlede sig selv eller ens nærmeste.

Måske kan der være behov for professionel rengøringshjælp derhjemme som det første.

Ens madvaner kan også være så dårlige, så man har ødelagt ens krop og indre, hvorfor der er brug for at få en ernæringsekspert på banen, der kan lægge en god kostplan for en.

Desuden mangler man også motion, hvilket også er med til at give en et psykiskk overskud, ved at få kroppen i gang og begynde at røre sig.

Derfor kan man måske begynde til noget sport, eller man finder nogle, man gerne vil løbe eller cykle sammen med på udvalgte tidspunker.

Affind dig med, at alle de forandringer sker gradvist og tager tid at indlejre sig.

More articles