Termisk sprøjtning giver døde materialer nyt liv

06 October 2020
Johanne Hansen
image

editorial

Ødelagte produkter får nyt liv 

Dette råd er ikke kun til privatpersoner men også virksomheder. Når det er sagt, så faktisk nok mest primært virksomheder. Det er et råd, som kan spare dig en del penge, men som du i forvejen måske godt vidste. 

Det handler nemlig om termisk sprøjtning, som i årevis har været en ting, men det betyder ikke, at fordelene ved termisk sprøtjning er blevet mindre relevante. Det er som sagt både økonomisk smart men også miljøvenligt, da man ved processen genskaber de gamle materialer, fremfor at blive ved med at producere nye. 

En lang og kompliceret proces 

Processen i sig selv kan være rimelig komplicereret og kan derfor ikke være så let at forstå. Dog må den ikke undervurderes, da den under alle omstændigheder vil gavne dit firma at benytte sig af denne form for sprøtjning. 

Ved den termiske sprøjtning påsprøjtes metalpulver, som derefter indsmeltes med ilt og gas. Dernæst kan man slibe efter med diamantsten, som kan benyttes på alle dele, hvor der er enormt stort splid. 

Det vil sikre dig en længere levetid på dit materiale, ja i nogle tilfælde helt op til 5 gange, da der findes et ret højt karbidindhold i belægningerne. En anden fordel ved brugen af denne proces er at der også er en meget lav friktionskoefficient. 

For nogle vil det måske lyde som en langt og vanskelig proces, men det ændrer ikke på det fornuftige i processen. Efterfølgende vil dig og dit firma nemlig have sparet tusindvis af kroner, da I får repareret jeres materialer eller værktøj så og sige, fremfor at købe nyt. 

Derfor må man stole på processen istedet for at stille spørgsmål ved den. Eventuelt bestille servicen en gang, for derefter i regnskabet, stille de to metoder overfor hinanden. Hvad sparerede dig flest penge? Termisk sprøjtning eller nye materialer?

More articles