Tips og tricks til anskaffelse af sandkasse

26 November 2020
Astrid Pedersen

editorial

Går du og overvejer at bygge en sandkasse i haven? Så er der visse forhold du bør have in mente. Du skal for eksempel udvælge den rette træsort hvis din sandkasse skal kunne holde til vind og vejr. Din sandkasse skal passe til haven – og derfor er det nødvendigt at tage mål. Endelig bør du overveje placeringen af din sandkasse, og sørge for at den er beskyttet mod alt for skarp sol.

Kan jeg købe en færdig sandkasse?

Hvis du ikke gider at bruge tid og kræfter på selv at bygge en sandkasse kan det sagtens lade sig gøre at købe en udmærket sandkasse til børnene som er lige til at stille op.

Når du køber en færdigbygget sandkasse, eller en sandkasse du blot selv skal samle, er du samtidig sikret at der er brugt de rette materialer til konstruktion af sandkassen, og at den er godkendt efter gældende sikkerheds standarder. Er din have meget lille kan du med fordel vælge en af de helt små flytbare sandkasser i plastisk.

Med en sådan sandkasse kan du selv bestemme hvor sandkassen står. Du kan for eksempel flytte din sandkasse rundt afhængig af hvor der er sol eller skygge i haven i løbet af dagen. Og når sandkassen ikke er i brug kan den hurtigt tømmes og opbevares i haveskuret, i garagen eller i kælderen.

Vælg altid sandkasse med låg

Uanset om du køber en færdig sandkasse eller om du vælger selv at bygge den for bunden skal du altid huske at forsyne sandkassen med et låg. Ellers risikerer du at den bliver brug som toilet af fugle, ræve, katte, rotter eller andre dyr. Dette kan udgøre en stor helbredsmæssig risiko for dit barn. Dertil kommer at sandet i sandkassen kan blive tungt og kedeligt efter et kraftigt regnskyl. Så beskyt altid sandkassen med et låg.

Læs mere på husblog.dk

More articles