udnyt pladsen med en høj- eller køjeseng

12 February 2022
Niels Geckler

editorial

Med en køjeseng kan du få plads til mange sengepladser på lidt plads. Men der er også en særlig hygge ved at ligge i køjesenge, som du kan bruge, hvis du har flere børn, der deler soveværelse.

I private hjem er det typisk ikke de voksne beboere, der tilbringer natten på hver deres etage i en køjeseng. Men har man været soldat kender man udmærket det at sover i lag, og i sommerhuse og på vandrehjem finder man ligeledes ofte køjesenge. Det er en nem måde at udnytte kvadratmetrene på og få ekstra mange sovepladser på så lidt plads, som muligt.

Køjeseng

Søskende kan have det rigtigt hyggeligt ved at sove i køjeseng. Så er man aldrig langt vækl fra hinanden. Den, der sover øverst, synes måske at der er noget sjovt ved at ligge højt hævet over gulvet mens der på den anden side er noget særligt hyggeligt ved at ligge i det alkoveagtige rum, som underkøjen udgør.

Mange versioner af både høj- og køjesenge

Der findes et uatl af forskellige køjesenge på markedet og nogle af dem kan dekoreres som slotte, huler eller andet, ja måske er de simpelthen bygget op, så det ligner en ridderborg. Hvis man i stedet for at have en soveplads nederst indretter sig med et skrivebord, noget skabsplads eller en lille hyggelig læse- eller legekrog, ja så kalder man det ikke en køjeseng, men en højseng. 

 

Med en højseng kan man også udnytte kvadratmetrene i børneværelset, selvom der ikke er to børn om at dele. Nogle gange er der ligefrem tale om en form for hems. Også større børn kan have glæde af en løsning med en højseng, sætligt i mindre lejligheder i de større byer kan kvadratmetrene være en meget sparsom ressource, som må udnyttes maksimalt. her er højsengen en helt genial løsning. 

More articles