Undgå fugt ved gulvafslibning i Viborg

10 September 2019
Anders Lundtang Hansen

editorial

Som indledende begyndelse vil vi gerne pege dig i retning af en lidt mere fyldestgørende beskrivelse af det, når der skal udføres en gulvafslibning i Viborg, da denne artikel hovedsageligt vil berøre et enkelt emne med nogle underemner dertil:

https://gulvkanonen.dk/gulvafslibning-viborg/

Med det af vejen, så vil vi gerne tale om noget angående, hvordan du passer på dit gulv, så det kan håndtere og klare en gulvafslibning, for det er ikke alle trægulve, der kan det, og noget kan man selv gøre for at sørge for, at gulvet kan holde sig.

Noget sker utilsigtet, mens andet kan være misligeholdelse eller mangel på omtanke.

For du har måske læst artikler om gulvafslibning, hvor der bliver beskrevet, hvornår man har brug for en let afslibning, hvornår der skal en mere gedigen gulvafslibning til, og hvornår man skal have det tungere skyts frem i form af en gulvafhøvling.

Noget af dette drejer sig om pletter, ridser, hakker, knaster, splinter med videre, som man nogle gange selv kan fjerne, mens andet kræver en gulvafslibning, hvilket skal være over hele gulvet, så det giver et samlet flot resultat.

Hvis gulvet så er slebet for meget og for mange gange, så er der måske ikke mere gulv at slibe ned, hvorfor man bliver nødt til at lægge et nyt gulv eller en anden overflade på, for man fjerner jo selvsagt lidt af gulvet hver gang, og hvis gulvet ikke er så tykt, så risikerer man hurtigt, at man når til bunds.

Men mange af skavankerne på et gulv kan løses ved en gulvafslibning, men der er nogle tidspunkter, hvor selv en gulvafslibning blot er overfladisk behandling, der ikke løser noget ved de store problemer, der er ved gulvet.

Dette kan netop være, hvis gulvet har været udsat for fugt ved at have fået vand på sig, være i et ikke så godt isoleret lokale eller andet.

Den slags kan føre med sig, at gulvet rådner og simpelthen ikke kan bruges længere.

Her vil en gulvafslibning ikke hjælpe noget.

More articles