Varmepumpe – for et bedre miljø

02 June 2019
Astrid Pedersen

editorial

I disse dage er klima og miljø hot topics inden for såvel politisk som i vores daglige gøren og laden. Langt de fleste mennesker har udviklet en høj og klar bevidsthed om deres eget såkaldte ”carbon footprint” – det vil sige, det aftryk, vi sætter med vores individuelle udledning af CO2. Og her er opvarmning af private hjem en stor synder – især hvis vi fortsat anvender forældede og energi ineffektive opvarmnings metoder så som gamle, slidte fyr eller elektriske radiatorer.

Skift til en varmepumpe og reducer dit carbon footprint

Lige for tiden er varmepumper den mest klima venlige og miljørigtige løsning, når det handler om opvarmning af huse. Der er meget at vinde på klimafronten, hvis alle, som benytter dig af de oven for nævnte opvarmnings metoder, ville skifte til en billig og effektiv varmepumpe.

En varmepumpe bruger langt mindre energi på at opvarme hjemmet end konventionelle opvarmnings metoder. Og derfor kan du opnå energi tilskud til montering og installation af en varmepumpe, hvilket gør, at du faktisk kan spare en hel del ved at skifte til en luft til luft varmepumpe eller en luft til vand varmepumpe.

Spar penge med en varmepumpe

Energitilskuddet er ikke den eneste kontante fordel, du opnår ved at skifte til en varmepumpe. Betjener du dig pt. af et gammelt, udtjent fyr, som koster penge at reparere og vedligeholde, og som har et højt forbrug af brændstof, vil du kunne opleve en reduktion på omkring to tredjedele af dine årlige udgifter til opvarmning, hvis du skifter til en luft til vand varmepumpe.

Samtidig får du en højere grad af drift sikkerhed og effektivitet – og kan tage lange, varme bade med god samvittighed over for såvel klima og miljø som over for din pengepung!

Du kan læse mere om de forskellige typer varmepumpe på gramenergi.dk

More articles