Ved gulvafslibning i Silkeborg kan man så bevare farven?

10 September 2019
Anders Lundtang Hansen
image

editorial

Det korte svar er (desværre), at hvis du ønsker at foretage en gulvafslibning i Silkeborg og egentlig også andre steder i landet, så skal du ikke regne med at bevare farven.

I hvert fald ikke særligt meget.

For det ligger jo lidt i beskrivelsen af en gulvafslibning, at man sliber overfladen væk, og dette gælder både, om der er en tidligere overflade behandling på den eller farve: det ryger alt sammen væk.

Man kan selvfølgelig vælge at slibe gulvet lidt løst ned for at give det et kunstnerisk udtryk, hvor man med vilje blot skarver lidt i overfladen for at give gulvet et udtryk af patina, så det ser vintage og brugt ud, end at man måske lige har ladet en omgang maling tørre.

Men hvis du tror, at du kan male et gulv i en farve og så få foretaget en gulvafslibning bagefter, uden at det går ud over farven, så kommer du nok til at blive slemt skuffet.

Så længe man bare begynder at lave en let overfladeslibning, så vil det komme til at påvirke farven på gulvet, om den så er af ældre dato eller lige blevet lagt.

Og det er også pointen med en gulvafslibning, for hvis den skal have mulighed for at kunne virke effektivt, så er man nødt til at komme ned i et niveau med gulvet, hvor man kan sige, at nu er gulvet både flot og til at bruge igen.

Desuden skal man også gerne give gulvet en efterbehandling efter overfladebehandlingen, som også skal have lov til at virke og sætte sig, hvis man skal have det fulde udbytte af en god omgang gulvafslibning.

Bagefter kan man så male gulvet igen, og så kan du eventuelt have noget reservemaling liggende, så du ved, hvilken farvetone du skal bruge, så du kan gå ned i malerforhandleren og bestille nyt hjem.

More articles