Bevar dit smil med hjælp fra din tandlæge

04 January 2022
Astrid Pedersen

editorial

Hvert år springer i tusindvis af danskere tandlægebesøget over – og mange gør det flere år i træk. Dette er rigtig ærgerligt, idet et årligt eller halvårligt besøg hos tandlægen er afgørende for at kunne bevare et sundt og smukt tandsæt hele livet igennem.

Det er selvfølgelig også vigtig at du børster tænder hver dag og renser mellemrummene mellem tænderne med tandtråd. Men det er i forbindelse med dine tandlæge besøg at du får den bedste mulighed for at forebygge udvikling af lidelser i tænder og tandkød.

Hvordan kan tandlægen hjælpe mig?

Måske ser du ingen grund til at sætte dig i stolen og gabe op to gange om året. Tænderne har det jo fint, og du oplever ingen problemer i form af eksempelvis smerter eller blødninger fra gummerne.

Men her skal du huske på at ansatser til tandsygdomme så som karies eller parodontose sagtens kan skjule sig på steder du ikke kan se. Der kan være syreskader mellem tænderne eller betændelse under tandkødets rand.

image

Når først det begynder at bløde fra dit tandkød i forbindelse med tandbørstning, eller tandpinen melder sig på banen, er det for sent at forebygge disse dårligdomme. Og så kigger du på langtrukne, dyre og smertefulde behandlinger hvis skaden skal udbedres.

Lad din lokale tandlæge hjælpe dig med at holde tænderne flotte og funktionelle

Hvis du lader din tandlæge tage et kig på dine bisser en eller to gange om året kan du undgå at det kommer så vidt. Tandlæge vil få mulighed for at gribe ind med forebyggende tiltag på et tidligt stadie og dermed bremse udviklingen af den pågældende lidelse.

Find den bedste tandlæge i Hjørring

Står du for at skulle vælge en ny tandlæge i Hjørring kan du med fordel tjekke Tandlægerne Brinck Seidelins Gade. Du kan læse mere om Tandlægerne Brinck Seidelins Gade, og booke din første tid online på tandbrinck.dk.

More articles