Brug den rette pære til en Flos gun lampe

08 May 2019
Anders Lundtang Hansen

editorial

Overskriften til denne artikel kunne sådan set sagtens have været, at man altid skal huske at indsætte den korrekte pære i en lampe, men vi valgte at bruge et mere konkret eksempel med en flos gun lampe, da mange mennesker enten ejer sådan en eller – af gode grunde – ønsker sig sådan en.

Hvad er konsekvensen da ved ikke at have den rette pære i ens lampe?

Det er der flere konsekvenser ved fra de mere irriterende til dem, der er virkelig uheldige og kan medføre skader på din lampe, Flos gun lampe, og mennesker og dyr.

Der er den kedelige situation, hvor du står nede i butikken og køber en pære eller har den købt den over nettet, og så passer fatningen ikke. Det er ofte en 50/50, hvis man ikke kender sin lampe i forvejen, om man rammer rigtigt, da der eksisterer enten små eller store fatninger.

Her er der ikke inkluderer med tanke med LED-lys, solceller og lignende.

Men uden at der skal gå for meget fysik-snak i den, så er det også her – når man har noteret sig, om fatningen passer – at man skal have tjek på, om volt, ampere og ohm stemmer overens med lampens kapacitet.

Det er nemlig her, du virkelig skal være opmærksom, hvor det kan gå galt.

For de flere pære-firmaer taler mere om, hvad man kan spare på at bruge en energi-besparende pære, men ofte overser de, at almindelige mennesker tit har glemt deres mest basale viden fra folkeskolen om, at hvis disse elementer ikke stemmer sammen, så kan man ende med flere uønskede scenarier.

Pæren kan springe på stedet, lampen vil ikke tænde, den lyser for svagt, eller man kommer til at ødelægge ens lampe.

Og forestil dig lige, at du lige har købt din ønskede Flos Gun lampe, og så ødelægger du den, første gang du forsøger at tænde den?

Det vil du vist gerne undgå, sker.

More articles