Populær aftensmad – koteletter i fad

13 April 2018
Astrid Pedersen

editorial

Det kan godt være noget af en udfordring at skulle finde på et aftensmåltid, hele familien kan lide. Samtidig vil du heller ikke bruge hverken for mange penge på råvarerne, eller svede over komfuret i timevis. Hvis du endnu ikke har fundet nøglen til nem, billig og populær aftensmad, har du sikkert ikke prøvet koteletter i fad.

Varm hverdagsaftensmad med koteletter i fad

Koteletter i fad er en dansk klassiker, som har eksisteret i mange årtier, og stadig er lige populær blandt børn såvel som voksne. Ud over det, at svinekoteletter er velsmagende, møre og nemme at have med at gøre, er de også forholdsvis billige – også selv om du vælger den økologiske udgave. Og resten af de ingredienser, som hører til den traditionelle udgave af koteletter i fad, falder heller ikke i den dyre ende af spektret. Her snakker vi om champignoner, paprika (evt. den røgede version), fløde, peberfrugter, løg, bouillon, tomat puré og helt almindeligt salt og peber.

Koteletter i fad – nemt at lave, lækkert at spise

En del af rettens popularitet kan også tilskrives dens enkelthed i såvel udformning som tilberedning. Koteletter i fad er vitterligt bare koteletter i fad. Du skal ikke bruge nogen fancy køkkenredskaber til tilberedning – så længe du er i besiddelse af en ovn, der kan forvarmes til 200 grader Celsius, et ovnfast fad og en stegepande, kan du uden problemer lave koteletter i fad. Inden du anbringer koteletterne i fadet, skal disse brunes på den varme pande i en sjat olie. Dette er for at sikre, at kødet er ”forseglet”, så det ikke tørrer ud, mens det står og hygge sig i ovnen.

Derfor er det vigtigt, at olie og pande er godt varme, så kødet får en lækker stegeskorpe. Grøntsagerne brunes i olien, eventuelt sammen med lidt bacon, inden fløde, tomat puré og bouillon tilsættes. Det hele hældes over koteletterne, og fadet stikkes i ovnen, hvor retten skal bage i en halv times tid. Hvis du vi l gøre retten lidt ekstra spicy, kan du tilsætte forskellige former for urter og krydderier. Som nævnt kan du erstatte traditionel paprika med røget paprika, og du kan desuden tilføje sovsen lidt stødt eller hakket frisk eller tørre chili, et par fed hvidløg, en teske fuld spidskommen eller eventuelt frisk koriander.

Du kan finde hele opskriften på koteletter i fad, samt få flere idéer til selve retten eller tilbehøret dertil, på dk-kogenbogen.dk. God fornøjelse – og god appetit!

More articles