Vigtigheden i sut og suttesnor

10 July 2021
Johanne Hansen

editorial

Tryghed og kærlighed 

Tryghed og kærlighed er ofte de to ord, et barn forbinder med sutter. Det er noget, der gør dem trygge og er oftest også derfor forældrene bruger det på barnet, når barnet for eksempel skal sove et fremmed sted.

Det vil automatisk minde barnet om tryghed, og det betyder også, at det vil have nemmere ved at sove. Fordelene er faktisk mange i og med, at sutten også vil have et smertelindrende effekt, hvis nu barnet skal have fjernet mandler, have en vaccine eller noget helt tredje. På den måde vil sutten berolige barnet pr. automatik.

En anden fordel er, at hvis du giver barnet sut, og barnet spytter sutten ud, så vil du vide, at barnet formentligt er sulten. Det vil sige, hvis barnet græder, og du tænker, at sutten er den eneste vej fremad, så er det oftest her du vil bemærke om det rent faktisk er sult barnet græder over istedet. 

Få styr på sutten 

Hvis du omvendt tænker, er sut kun en god ting? Så er det selvfølgelig ikke altid det. Generelt bør børn ikke bruge sut efter 2-års alderen, da det kan ødelægge tænderne. Derudover har det også den fordel, at hvis barnet mister sutten under sin søvn, vil barnet hurtigere vågne, da det vil opdage at sutten er væk. 

Altså er det generelt en god ting, men skal også væk med alderen. Mens barnet bruger sut er det en god idé at købe en sut der består af en enkelt del, så sutten ikke kan sidde fast i barnets hals eller gå i stykker. Derudover bruger mange forældre også en suttesnor, ligesom nogle af disse muligheder: https://xn--brnebutikken-vjb.dk/information/inspiration/

Suttesnoren vil bidrage til et mere stabilt forhold til sutten, der aldrig vil ryge længere væk end at barnet hurtigt kan tage sutten selv i munden igen.

More articles